torsdag 27. november 2008

Beklager at ikke voksenopplæring i samisk blir prioritert

I prioriteringa for Sametingets budsjett for 2009 hadde NSR i vårt forslag foreslått å styrke de samiske språksentra, dette innebar en klar prioritering av Árran lulesamisk senter i Tysfjord. Árran ville da få en økning på 300.000 kroner i friske språkmidler til neste år.
NSR oppfordret i sitt forslag språksentrene til å prioritere voksenopplæring, noe som har vært spesielt etterspurt i lulesamisk.
Med vårt forslag ville det bli bedre tilrettelagt for at de voksne som ikke har lært seg samisk i barneårene skal få mulighet til å lære seg samisk.

Dersom vårt språk skal ha en framtid som en levende og aktivt brukt språk, så krever det en innsats. Vårt bidrag som samepolitikere bør være å tilrettelegge for språkutvikling og bevaring ute i lokalsamfunnene. Desverre så gikk Arbeiderpartiet i sammarbeid med blandt annet Anders Urheim i mot dette forslaget.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hva har Arran gjort med språkmidlene de har fått til nå? På hvilken måte har de styrket språket?
Å dele ut ytterligere midler til Arran ukritisk -vil det hjelpe for å styrke språket?
Kan du svare på dette, du som skryter så av Arran..

Anonym sa...

Dersom dere skal kvittre fra Sametingets plenum, eller andre møter, sjekk ut http://nrkbeta.no/twitter/ eller http://nrkbeta.no/eventcasting/.

Twitter kan du publisere til fra en mobiltelefon også; http://nrkbeta.no/sosiale-nettsteder-dekker-mombai-krisen-best/

Anonym sa...

Hva er egentlig Twitter?
http://smbjorklund.no/nb/node/20